ROLAT SA PILETINOM



Ređati 5 kora za pitu i svaku koru mazati kiselom pavlakom, jedino ne treba premazati poslednju koru. Po rubu zadnje kore staviti masu (fil), koju morate pre svega ovoga i pripremiti.

Fil se priprema tako što se pileće iseckano meso (po želji - ja se odlučujem za meso sa bataka i karabataka) izdinsta na ulju uz dodatak crnog naseckanog luka. Potrebno je posoliti i pobiberiti sve po ukusu. I kad se sve to uprži, dodati narendanog kačkavalja i začine: malo belog luka u prahu i origano. Prohlađenim filom filovati rub kore.

Urolati, poređati u pleh i peći na 200 stepeni.

Pre pečenja rolate po vrhu posuti rendanim kačkavaljom.





Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi