ŠPAGETE SA PRELIVOM
U ove iznenadno zahladnele oktobarske dane, šta može da razveseli srce čoveku nego neko italijansko jelo (da te divne špagete). Evo jednog brzog recepta, pa ukoliko umorni i gladni dođete sa posla neće vam mnogo trebati vremena da se okrepite jednim divnim jelom sa mirisom Italije - u koju sam ja zaljubljena veoma.
Preliv spremate jako brzo. Dok se špagete kuvaju u posebnom lončiću, preliv se tek malo prokrčka.
Najpre sitno iseckate oko 100 gr pečenice (a može šunka i slanina). Pošto u mojoj prodavnici toj preko puta nije bilo ni šunke ni slanine koje ja trošim, odlučih se samo za pečenicu ovog puta. I tako na vrlo malo ulja proprži se pečenica, a onda se u to sruči čaša imlekove kisele pavlake i sve se promeša brzo dok se ne sjedinini na toploj ringli. U to se doda beli luk u prahu i origano.
Preko skuvanih i opranih špageta preliti ovako pripremljen preliv.
Po vrhu ukrasiti sa što više narendanog kačkavalja ili nekog drugog italijanskog sira.
A uz ovo ako imate neko dobro vino obavezno načnite (ja nemam). Može i pvo, no meni se danas ne pije.
Živeli i prijatno.
Коментари
Постави коментар