U veću vanglu nasuti, te izmešati:
2 šolje (mera je veća šolja za čaj) integralnog
ražanog brašna
2 šolje integralnog pšeničnog brašna
2 šolje belog pšeničnog mekog brašna tip 400
2 kašičice sitne morske soli
nadošli kvasac (posebno razmutiti suvi kvasac sa malo
šećera i malo mlake vode a kad to nabudri sasuti u brašno)
izblendiranu blitvu (preliti zamrznutu blitvu vrelom
vodom te izblendirati sa malo tople vode)
majčinu dušicu
Od sastojaka zakuvati testo za hleb i ostaviti ga da
nadođe.
A kad testo nadođe premesiti, te natreti (natirati belim
brašnom), onda oformiti veću loptu, premazati maslinovim uljem i posuti
mlevenim lanom.
Hleb zareckati oštrim nožem po vrhu.
Ostaviti u plehu da nadođe (pleh obložiti
kolačarskim papirom).
Ispeći na 200 stepeni po C oko 30-40 minuta da se dobro
istišti.
Hladno iseći i spakovati u zamrzivač.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар