Umutiti 2 belanceta te ostaviti po strani.
U drugoj vanglici umutiti:
2 žumanceta
Zatim u to dodati:
2,5 šolje brašna (mera je manja šolja za kafu)
1 prašak za pecivo
malo sitne morske soli
1/3 šolje šećera
1/3 šolje ulja
2 šolje hladnog mleka
I na kraju u to sručiti sneg od umućenih belanaca.
Ovoga puta palačinke pečem mnogo brže i jednostavnije,
lakše (mada sam se i dobro opržila po vrhu levog kažiprsta) a ispadne oko 20
palačinaka, zahvaljujući novom pekaču ili aparatu za pečnje palačinki (hvala
mami na ovom divnom predivnom daru).
Pekač samo treba blago pouljiti i na skoro najvišoj
T ispeći palačinke sa obe strane.
Ispečene palačinke filovati po želji, a ovoga puta domaćim
džemom od šljiva.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар