Umutiti sledeće sastojke mikserom, te ispeći u
najvećem plehu od rerne (obložiti pleh kolačarskim papirom) podlogu za
pravljenje (savijanje) rolata:
5 jaja
5 kašika šećera
Zatim dodati sledeće sastojke, i promešati ručno:
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Na 200 stepeni ispeći rolat.
Sa pečenog rolata skinuti papir, premazati
prohlađenu podlogu džemom od malina, uviti rolat te iseći na jednake šnite
(rolatiće).
Na dezertnu tacnu postaviti obruč pleha kome se otključava
dno, a po dnu i sa strane obruča poređati isečene rolate.
Onda skuvati najlepši beli fil sa ukusom bele čokolade
(bez trunke pudinga), a od sledećih sastojaka:
750 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike šećera
2 kašike gustina
2 kesice vanil šećera
2 kašike šećera u prahu
Skuvano smaći sa ringle te ubaciti 100 g bele čokolade
za kuvanje i izmešati ručno dok se sva čokolada ne rastopi.
U prohlađen fil dodati 100 g margarina te izmutiti
mikserom.
Na podlogu naneti polovinu fila.
U fil utisnuti 3 cele banane.
Zatim 4 sočne breskve iseći na komadiće i posuti po
bananama.
Naneti preostalu polovinu fila.
Umutiti oko 100 g šlaga u prahu sa 200 ml kisele
vode i naneti preko vrha torte.
Ohladiti tortu do sutradan tako u obruču.
Pre serviranja tortu osloboditi obruča.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар