IZMIŠLJENA TORTA – banane i breskve

 



 

Umutiti sledeće sastojke mikserom, te ispeći u najvećem plehu od rerne (obložiti pleh kolačarskim papirom) podlogu za pravljenje (savijanje) rolata:

5 jaja

5 kašika šećera

Zatim dodati sledeće sastojke, i promešati ručno:

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Na 200 stepeni ispeći rolat.








Sa pečenog rolata skinuti papir, premazati prohlađenu podlogu džemom od malina, uviti rolat te iseći na jednake šnite (rolatiće).

Na dezertnu tacnu postaviti obruč pleha kome se otključava dno, a po dnu i sa strane obruča poređati isečene rolate.

Onda skuvati najlepši beli fil sa ukusom bele čokolade (bez trunke pudinga), a od sledećih sastojaka:

750 ml mleka

2 kašike brašna

3 kašike šećera

2 kašike gustina

2 kesice vanil šećera

2 kašike šećera u prahu





Skuvano smaći sa ringle te ubaciti 100 g bele čokolade za kuvanje i izmešati ručno dok se sva čokolada ne rastopi.

U prohlađen fil dodati 100 g margarina te izmutiti mikserom.

Na podlogu naneti polovinu fila.

U fil utisnuti 3 cele banane.

Zatim 4 sočne breskve iseći na komadiće i posuti po bananama.

Naneti preostalu polovinu fila.

Umutiti oko 100 g šlaga u prahu sa 200 ml kisele vode i naneti preko vrha torte.

Ohladiti tortu do sutradan tako u obruču.

Pre serviranja tortu osloboditi obruča.

Prijatno!

 


Коментари