Letnje jabuke konačno pristižu i nama, te da se
napravi prvi lagani osvežavajući dezert od istih.
Jabuke neoguljene izrendati (hvala mami na
izrendanim i nakupljenim jabukama u vanglici).
Onda jabuke sasuti u šerpu te nasuti u jabuke još:
5 kašika šećera
3 kašike borovog meda
cimet
2 kesice vanil šećera
Upržiti jabuke na laganoj vatri uz mešanje, a kada
jabuke baš omekave u njih sasuti malo vode.
I onda razmutiti:
½ litra hladne vode i
1 kesicu pudinga od vanile
U vruće mekane jabuke odmah sasuti razmućen puding i
ukuvati.
Uzeti vatrostalnu činiju te u nju sasuti polovinu
jabuka.
Po jabukama posuti samlevene ovsene pahuljice.
Onda nasuti preostalu polovinu fila od jabuka.
Po jabukama zatim posuti suvo grožđe.
Dobro dezert prohladiti a onda na kolač po vrhu
staviti umućeni šlag (mikserom umutim 200 g šlaga u prahu sa 400 ml hladne
vode).
Ohlađeno servirati na tacne kao kolač, tj. kao jako
osvežavaju letnji lagani dezert.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар