IZMIŠLJENI DEZERT od letnjih jabuka

 



 

Letnje jabuke konačno pristižu i nama, te da se napravi prvi lagani osvežavajući dezert od istih.

Jabuke neoguljene izrendati (hvala mami na izrendanim i nakupljenim jabukama u vanglici).







Onda jabuke sasuti u šerpu te nasuti u jabuke još:

5 kašika šećera

3 kašike borovog meda

cimet

2 kesice vanil šećera







Upržiti jabuke na laganoj vatri uz mešanje, a kada jabuke baš omekave u njih sasuti malo vode.

I onda razmutiti:

½ litra hladne vode i

1 kesicu pudinga od vanile

U vruće mekane jabuke odmah sasuti razmućen puding i ukuvati.

Uzeti vatrostalnu činiju te u nju sasuti polovinu jabuka.

Po jabukama posuti samlevene ovsene pahuljice.

Onda nasuti preostalu polovinu fila od jabuka.

Po jabukama zatim posuti suvo grožđe.

Dobro dezert prohladiti a onda na kolač po vrhu staviti umućeni šlag (mikserom umutim 200 g šlaga u prahu sa 400 ml hladne vode).

Ohlađeno servirati na tacne kao kolač, tj. kao jako osvežavaju letnji lagani dezert.

Prijatno!

 

 

Коментари