U veće lonče ili bokal nasuti sledeće sastojke:
1 isceđen limun
pola krastavca neoguljenog a isečenog na tanke
kolutiće
šaku sveže ubranih listova mente (nana iz našeg vrta)
1-2 kašike meda od borovih iglica (još pola tegle
mojih zaliha)
sok od oceđenog krastavca (krastavac izrendati sitno
za salatu taciki ali ne soliti, pa kad brzo pusti divan zeleni sok uzeti ga za
napitak, a od krastavca napraviti salatu)
punu šaku kockica leda
Naliti vodom hladnom te promešati energično da se sve
dobro sjedini, a onda pustiti da malo odstoji i sve dobro zamiriše.
Sipati hladno u čaše, a u svaku čašu treba da uleti malo
lišća nane i po neki listić isečenog krastavca (koristim gorke manje jestive krastavce
jer u napitku se to ne oseća).
Dakle, kombinacija ceđenog limuna i krastavca jeste
nešto najidealnije za vrućine i sparine.
Živeli!
Коментари
Постави коментар