Kada vam u varoš od juče stigne prodavnica sa jako niskim
cenama onda možete po prvi put pojesti kilogram jedne vrste somovine ili ribe
zvane pangasius, za manje od 400 dinara, a u kilogramu dva lepa velika fileta.
Zaleđenu ribu odlediti, te oprati pod mlazom hladne
vode, a onda je oceđenu pre pečenja dobro začiniti, iakoje ovo vrsta ribe koja
ni po čemu nema smrada, dakle ne smrdi kao skuša ili oslić.
Posolim je i pouljim, a onda pospem raznim začinima –
baš svime što mi je na dohvat ruke (a svega imam na svom dohvatu, posebno
začina), a dobri začini su vazda oko mene, jer pored ove ribe pečem predveč i novu
fokaču.
Dakle, ribu pangasius posuti sa sledećim začinima:
crni mleveni biber
aleva slatka paprika
suvi začin origano
sečeni beli luk
bosiljak balzamiko
majčina dušica
maslinovo ulje
ruzmarin
1 glavica luka srebrenjaka
Tako začinjenu ribu oko pola sata ispečem u dobro zagrejanoj
rerni na 225-230 stepni po C.
Ukusniju ribu nisam jela.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар