Juče ubrane naše prve žute paprike babure iz
“Hirošime” rasečem u obliku slova T i samo iznutra odstranim semenke (koje
pozobaju moje koke nosilje), a sačuvam paprikama peteljku.
Onda pripremim kašu na sledeći način:
U seckalicu ubacim razno, a sledeće povrće kao i ćureće
belo meso (ćureća prsa) te sameljem:
malo ljubičastog mladog luka
luk praziluk (iz zamrzivača)
luk srebrenjak
2 vezice peršuna lišćara
2 mlade šargarepe
mleveno ćureće belo meso (prsa)
Na malo ulja sve dinstati uz dosipanje malo vode.
Začiniti po želji:
morska sitna so
crni mleveni biber
slatka aleva paprika
vegeta
Kada se sve lepo prodinsta onda šerpu smaći sa ringle
te ubaciti posebno skuvani pirinač (oblo zrno, kineski).
Kašom ili nadevom napuniti dobro do vrha svaku presečenu
papriku.
Naliti hladnom vodom, posuti malo vegete, prekriti
alu folijom i zapeći tako na 200 stepeni po C u rerni.
Servirati papriku bez zaprške bez čorbe, uz koju idealno
ide fokača ili sir feta, kao i dosta sveže salate, recimo krastavac i ljuta
papričica.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар