PUNJENE PAPRIKE iz rerne, bez zaprške

 



 

Juče ubrane naše prve žute paprike babure iz “Hirošime” rasečem u obliku slova T i samo iznutra odstranim semenke (koje pozobaju moje koke nosilje), a sačuvam paprikama peteljku.

Onda pripremim kašu na sledeći način:







U seckalicu ubacim razno, a sledeće povrće kao i ćureće belo meso (ćureća prsa) te sameljem:

malo ljubičastog mladog luka

luk praziluk (iz zamrzivača)

luk srebrenjak

2 vezice peršuna lišćara

2 mlade šargarepe

mleveno ćureće belo meso (prsa)

Na malo ulja sve dinstati uz dosipanje malo vode.

Začiniti po želji:

morska sitna so

crni mleveni biber

slatka aleva paprika

vegeta

Kada se sve lepo prodinsta onda šerpu smaći sa ringle te ubaciti posebno skuvani pirinač (oblo zrno, kineski).

Kašom ili nadevom napuniti dobro do vrha svaku presečenu papriku.

Naliti hladnom vodom, posuti malo vegete, prekriti alu folijom i zapeći tako na 200 stepeni po C u rerni.

Servirati papriku bez zaprške bez čorbe, uz koju idealno ide fokača ili sir feta, kao i dosta sveže salate, recimo krastavac i ljuta papričica.

Prijatno!

 

 

Коментари