ŠPAGETI ala PELAT from Italy

 



 

Kada vam otvore dućan sa niskim cenam možete nabaviti originalnu konzervu predivnog paradajza pelata za nepunih 80 dinara (špagete za manje od 50 dinara ili 2 kg sladoleda iz Rumunije za 350 dinara, a pritom je taj sladoled ukusniji nego ovi naši izvikani domaći od 700-500 dinara 2-3 puta manjeg gabarita!, ili biljni kačkavalj iz Grčke 500 g za oko 350-360 dinara, itd.), a što je dovoljno da se naprave špageti da može troje ljudi da ruča. Inače, konzerve pelata u makretima su preko 400 dinara tako da sebi nisam nikad priuštila taj luksuz.






Kada imam konzervu italijanskog pelata i skuvane špagete, onda dalje do super sosa za špagete dolazim na ovaj način:

Nasečem nekoliko čena svog belog luka i samo malo ga proprižm na ulju od suncokreta, a onda u to naspem konzervu pelata te dinstam dok se paradajz ne raspadne.

Posolim, pobiberim i dodam ono najlepše - punu šaku bosiljka balzamiko.

Sve malo ukrčkam te u to dodam šokirane a već skuvane i proceđene špagete koje su pre toga dakle samo oprane pod mlazom hladne vode.

Po želji može se dekorisati nekim rendanim sirom, a ja to nisam, pošto bilo bi suvišno (parmezan je luksuz), jer uz ovo ide svež krastavac i malo zrelog paradajza ponajbolje.

Prijatno!

 

 

Коментари