U šerpu naseći:
sveže ubrani paradajz
par glavica crnog luka
2 polovine ljutačice papričice (iz zamrzivača; jer
kad mi ostane viška paprike na astalu, ja je svežu sačuvam u zamrzivaču i
ubacujem po želju u neka pikantnija jela)
Onda preko povrća ubaciti komade pilećeg domaćeg mesa
(isečene batake i karabatake; meso usoliti pre ubacivanja u jelo).
Jelo niti uljim niti dosipam vodu u toku krčkanja, jer
soka ima od povrća a ulja od mesa i zato je sve savršeno slatko.
Jelo začinim dodavanjem ovih začina:
sitna morska so
aleva slatka paprika
crni mleveni biber
I na kraju ubacujem još 2 vezice peršuna lišćara.
Dinstam na tišoj vatri (ringli) oko 40-45 minuta
poklopljeno uz povremeno mešanje.
Uz ovo jelo najbolje narezati pun tanjir sveže
ubranih krastavaca.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар