DINSTANI PILEĆI BATACI U POVRĆU

 



 

U šerpu naseći:

sveže ubrani paradajz

par glavica crnog luka

2 polovine ljutačice papričice (iz zamrzivača; jer kad mi ostane viška paprike na astalu, ja je svežu sačuvam u zamrzivaču i ubacujem po želju u neka pikantnija jela)






Onda preko povrća ubaciti komade pilećeg domaćeg mesa (isečene batake i karabatake; meso usoliti pre ubacivanja u jelo).

Jelo niti uljim niti dosipam vodu u toku krčkanja, jer soka ima od povrća a ulja od mesa i zato je sve savršeno slatko.

Jelo začinim dodavanjem ovih začina:

sitna morska so

aleva slatka paprika

crni mleveni biber

I na kraju ubacujem još 2 vezice peršuna lišćara.






Dinstam na tišoj vatri (ringli) oko 40-45 minuta poklopljeno uz povremeno mešanje.

Uz ovo jelo najbolje narezati pun tanjir sveže ubranih krastavaca.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари