Na maslinovom ulju od komine ukrčkati:
2 sitnije čitave glavice sitno isečenog belog luka
6-8 većih sitno izmlevenih svežih paradajza
Začiniti sve dodavanjem sitne morske soli i crnog mlevenog
bibera.
Ubaciti još 2 vezice svežeg peršuna lišćara negde
pred sami kraj dinstanja i 3 veća parčeta ljutačice paprike.
Posebno skuvati pastu čipkaste makarone, a kuvane
dobro oprati pod mlazom hladne vode te ih ubaciti u pomodoro sos oslobođene skroba.
Izmešati sve na vatri te pustiti da provre još 2-3
ključa.
Po želji jedan doe ovakve paste može se još obogatiti
i dodavanjem sledećih sastojaka:
1 oceđena konzerva tunjevine u komadićima
sveže lišće bosiljka đenoveze
Servirati toplo te garnirati uz malo rendanog
kačkavalja na vrhu.
Uz ovo odlično idu kriške sveže oguljenih krastavaca
iz “Hirošime”.
Prijatno!

.jpg)
.jpg)

Коментари
Постави коментар