PASULJ NA MAROKANSKI NAČIN

 



 

Nemam baš sve sastojke (a fali mi limun i maslinke), ali zato imam svega ostaloga te malo uz neke svoje izmene pravim najpikantniji najlaganiji najlepši pasulj bez trunke zaprške i mesa bez trunke brašna a kuvam ga u samo u najlepšem letnjem povrću.

Beli pasulj za prebranac skuvati u drugoj slanoj vodi da omekavi (u prvoj vodi samo da provri pasulj, a onda se ta voda prospe, te se nalije nova voda i tako kuva do kraja) i sačuvat drugu vodu u kojoj se sve kuvalo.






Na maslinovom ulju propržiti isečene glavice crnog luka i jednu glavicu belog luka.

U to još dodati mnogo svežeg paradajza za 2-3 šake čerija samlevenog u seckalici.

Začiniti dodavanjem:

sitne morske soli

vegete

slatke aleve paprike

crnog mlevenog bibera

2 vezice svežeg peršuna lišćara

jedna i po ljuta sveža papričica

1 sveža isečena paprika šilja

U to dodati sav skuvan pasulj, a onda nalivati postepeno vodom u kojoj se skuvao pasulj.

Ukrčkati sve zajedno do željene gustine, a ipak treba ostaviti malo ređe te pojesti slatko na kašiku.




Servirati uz dosta narezane sveže salate kriške paradajza i svežih krastavaca (dobro dođe i fokača uz ovo).

Prijatno!

 

 

Коментари