Nemam baš sve sastojke (a fali mi limun i maslinke),
ali zato imam svega ostaloga te malo uz neke svoje izmene pravim najpikantniji
najlaganiji najlepši pasulj bez trunke zaprške i mesa bez trunke brašna a kuvam
ga u samo u najlepšem letnjem povrću.
Beli pasulj za prebranac skuvati u drugoj slanoj vodi
da omekavi (u prvoj vodi samo da provri pasulj, a onda se ta voda prospe, te se
nalije nova voda i tako kuva do kraja) i sačuvat drugu vodu u kojoj se sve kuvalo.
Na maslinovom ulju propržiti isečene glavice crnog
luka i jednu glavicu belog luka.
U to još dodati mnogo svežeg paradajza za 2-3 šake
čerija samlevenog u seckalici.
Začiniti dodavanjem:
sitne morske soli
vegete
slatke aleve paprike
crnog mlevenog bibera
2 vezice svežeg peršuna lišćara
jedna i po ljuta sveža papričica
1 sveža isečena paprika šilja
U to dodati sav skuvan pasulj, a onda nalivati postepeno
vodom u kojoj se skuvao pasulj.
Ukrčkati sve zajedno do željene gustine, a ipak treba
ostaviti malo ređe te pojesti slatko na kašiku.
Servirati uz dosta narezane sveže salate kriške paradajza
i svežih krastavaca (dobro dođe i fokača uz ovo).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар