Sve do juče nisam nigde uspela da nabasam na crveno
sočivo (a vidim uvezeno iz bugarske, kesa staje 1 evro) te da od danas u svoj
meni uvrstim novu vrstu proteinske namernice, te izmislim nekoliko jela, a
najmanje dva i upoznam i neko novo zrnevlje, te da se malo poigram čitavo jutro
u svojoj letnoj kuhinjici, jer da bi hrana pala kao mana s višnjih nebesa neko
mora da zasuče rukave i da kuva.
Željenu količinu crvenog sočiva preliti hladnom
vodom u nekoj dubljoj zdelici i ostaviti najmanje 2 sata da sve odstoji (sočivo
se polagano rasprskava i puca, mekavi). No, kao i uvek ja sam uspela da strpljivo
iščekam samo jedan pun sat i to bi dovoljno.
Nakon toga crveno sočivo samo ocedim, te operem hladnom
vodom i saspem ga u seckalicu (mog omiljenog brzog čopera – čop, čop) u koju još
dodajem povrće:
crni luk
beli luk
malo šargarepe
peršun lišćar
sitnu morsku so
crni mleveni biber
Sve to brzo sameljem, par turbo okretaja, te dobijem
gušću masu od koje polagano rukama oblikujem čiste veganske pljeskavice koje spuštam
na malo vrelog ulja i samo prepržim sa obe strane.
Lepše su od svake pljeskavice sa mlevenim životinjskim
mesom a sve sam zdravi protein.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар