ZAČINJENO SOČIVO - na moj način



 

Sočivo samo dobro oprati pod mlazom hladne vode (kesa ruskog sočiva manje od 1 evra, ali da tih 115 dinara zaokružimo na 1 evro, nije daleko od naše realnosti).

Na malo maslinovog ulja prodinstati prvo na kratko samo sledeće povrće:






isečeni crni luk

par čena belog luka

malo samlevenog čerija (jedna šaka)

komad isečene šargarepe

Onda u to sasuti sočivo, te naliti hladnom vodm i lepo krčkati na tišoj vatri poklopljeno uz povremeno mešanje.





Začiniti dodavanjem sledećih sastojaka:

sitna morska so

crni mleveni biber

suvi začin majčine dušice (ona moja mala domaća proizvodnja)

sveže lišće peršuna lišćara

aleva slatka paprika




Odlično ide uz palačinke od crvenog sočiva koje se napune ili nafiluju puterom od golice i suncokreta, kao i uz pljeskavice veganske do crvenog sočiva, uz ljutu papričicu i pregršt čeri paradajza. Dakle, treba umeti sebi napraviti jedan posve prekrasna čisto veganski nedeljni svečani ručak, jer ko bude umeo da se snalazi te kuva za malo para neće još zadugo u Srbiji biti gladan, a dve kese sočiva mogu još lepše da nas nahrane bar za mesec dana.

Prijatno!

 

 

 

Коментари