Jednu celu hokaido bundevu samo oprati, a onda iseći,
potom očistiti sredinu od semenki (semenke osušiti te sačuvati za prolećnu setvu
2026), a onda iseći na željene komade.
Uzeti zemljani pekač, malo ga isprati hladnom vodom,
te u njega sasuti isečenu hokaido bundevu, a onda začiniti po želji, a tako što
se sve pospe sledećim začinima, a onda sve samo promeša:
vegeta
aleva slatka paprika
crni mleveni biber
malo suncokretovog ulja
sveže lišće peršuna lišćara
Na kraju preko bundeve hokaido staviti dve zamrznute
ljutačice paprike.
Onda prirediti patku (a podrazmeva se da već imate
uređenu svežu patku težine 1,300 grama, mada od patke ukradem malo mesa -
isečem dva krilca i vrat, od čega će mama napraviti supu) na sledeći način:
Posoliti i malo pouljiti čitavu patku okolo, a
iznutra takođe malo posoliti i napuniti sve sa najmanje dve vrste luka:
nekoliko čena belog luka i
par glavica ljubičastog luka
Napunjenu patku staviti preko bundeve hokaido, a preko
staviti aluminijumsku foliju, te ubaciti u rernu i sve zapeći na 200-220 stepeni
po C.
Negde pred kraj pečenja skinuti foliju i sve još malo
zapeći bez folije da lepše porumeni meso.
Garnirati svežom salatom od rukole, salate, rotkvica.
Prijatno!






Коментари
Постави коментар