ZAPEČENA PATKA NA HOKAIDO BUNDEVI

 



 

Jednu celu hokaido bundevu samo oprati, a onda iseći, potom očistiti sredinu od semenki (semenke osušiti te sačuvati za prolećnu setvu 2026), a onda iseći na željene komade.

Uzeti zemljani pekač, malo ga isprati hladnom vodom, te u njega sasuti isečenu hokaido bundevu, a onda začiniti po želji, a tako što se sve pospe sledećim začinima, a onda sve samo promeša:

vegeta

aleva slatka paprika

crni mleveni biber

malo suncokretovog ulja

sveže lišće peršuna lišćara

Na kraju preko bundeve hokaido staviti dve zamrznute ljutačice paprike.








Onda prirediti patku (a podrazmeva se da već imate uređenu svežu patku težine 1,300 grama, mada od patke ukradem malo mesa - isečem dva krilca i vrat, od čega će mama napraviti supu) na sledeći način:

Posoliti i malo pouljiti čitavu patku okolo, a iznutra takođe malo posoliti i napuniti sve sa najmanje dve vrste luka:

nekoliko čena belog luka i

par glavica ljubičastog luka

Napunjenu patku staviti preko bundeve hokaido, a preko staviti aluminijumsku foliju, te ubaciti u rernu i sve zapeći na 200-220 stepeni po C.

Negde pred kraj pečenja skinuti foliju i sve još malo zapeći bez folije da lepše porumeni meso.

Garnirati svežom salatom od rukole, salate, rotkvica.

Prijatno!

 

 

Коментари