U jednoj vanglici pomešati ručno sledeće suve sastojke:
2 čaše brašna (mera je manja čaša od jogurta od 180
ml zapremine)
2 kaše šećera u prahu
1 kašičica sode bikarbone
U drugoj vaglici umutiti mikserom:
2 jajeta
¾ šolje jogurta
1 kesicu vanil šećera
rendanu koru od 1 pomorandže
Sasuti umućenu masu iz druge vanglice u prvu, tj. u
suve sastojke, te izmešati samo ručno.
Na ringli rastopiti 150 g margarina.
Onda u to dodati sok od 1 isceđene pomorandže te
sasuti u vanglicu u zamućenu masu.
Dobijenu masu podeliti na 2 dela.
U prvi deo dodati 1 čašu kakao prah (nažalost, malo je
ispalo gušće te kakao ipak treba umanjiti, jer malo je nelogično da ide čaša kaka
u sve ovo!).
U drugi deo doodati 200 g izrendane neoguljene bundeve
Hokaido i cimeta.
Ispalo je 16 većih mafina, te koristim modlu od 12 velikih
mafina i plus još 4 korpice ubacujem sa strane u veliki pleh od rerne da sve ispečem
odjednom.
Dakle, sve modlice treba pokriti obložiti papirnim korpicama
(korpice ne mažem ničim), a onda u svaku sipati naizmenično braon masu, zatim
žutu masu, i po vrhu još malo braon mase,
a onda čačkalicom sve malo promešati.
Ispeći oko 25 minuta mafine na 180 stepeni po C.
Presavršeni, preukusni čak i onaj pregusti braon deo
sa kakao prahom ispao je odličan, ali ipak držim da treba smanjiti kakao prah i
dodati ga tek koliko da se masa ne zgusne kao meni previše, onda će biti sve lakše
za razlivanje u modlice korpice.
Prijatno!



Коментари
Постави коментар