MRAMORNI MAFINI OD BUNDEVE HOKAIDO

 



 

U jednoj vanglici pomešati ručno sledeće suve sastojke:

2 čaše brašna (mera je manja čaša od jogurta od 180 ml zapremine)

2 kaše šećera u prahu

1 kašičica sode bikarbone

U drugoj vaglici umutiti mikserom:

2 jajeta

¾ šolje jogurta

1 kesicu vanil šećera

rendanu koru od 1 pomorandže





Sasuti umućenu masu iz druge vanglice u prvu, tj. u suve sastojke, te izmešati samo ručno.

Na ringli rastopiti 150 g margarina.

Onda u to dodati sok od 1 isceđene pomorandže te sasuti u vanglicu u zamućenu masu.

Dobijenu masu podeliti na 2 dela.

U prvi deo dodati 1 čašu kakao prah (nažalost, malo je ispalo gušće te kakao ipak treba umanjiti, jer malo je nelogično da ide čaša kaka u sve ovo!).

U drugi deo doodati 200 g izrendane neoguljene bundeve Hokaido i cimeta.

Ispalo je 16 većih mafina, te koristim modlu od 12 velikih mafina i plus još 4 korpice ubacujem sa strane u veliki pleh od rerne da sve ispečem odjednom.

Dakle, sve modlice treba pokriti obložiti papirnim korpicama (korpice ne mažem ničim), a onda u svaku sipati naizmenično braon masu, zatim žutu masu, i po vrhu još malo braon mase,  a onda čačkalicom sve malo promešati.

Ispeći oko 25 minuta mafine na 180 stepeni po C.

Presavršeni, preukusni čak i onaj pregusti braon deo sa kakao prahom ispao je odličan, ali ipak držim da treba smanjiti kakao prah i dodati ga tek koliko da se masa ne zgusne kao meni previše, onda će biti sve lakše za razlivanje u modlice korpice.

Prijatno!

 

 

 

Коментари