Neoguljen patlidžan iseći na šnite, samo posoliti, onda
pouljiti te ispeći u rerni na 200 stepeni po C ili dok sve ne omekavi.
Za to vreme prepržiti nadev:
Na malo ulja dinstati:
isečeni crni luk
par čena belog luka
Začiniti dodavanjem začina po želji:
crni mleveni biber
sitna morksa so
sveže lišće peršuna
Dodati:
juneće mleveno meso
U posudu, neki pekač ili pleh ređati naizmenično
prepečeni patlidžan, a onda mesnati nadev i sve tako dok se ne utroši, a idu 3
reda patlidžana, a dva mlevenog mesa.
Onda umutiti:
2 jajeta
1 veću šolju mleka
Preliti musaku.
Ispeći na 200 stepeni po C.
Onda izvaditi iz rerne te posuti rendanim
kačkavaljom i vratiti u rernu ponovo na kratko samo da se sir blago rastopi.
Prijatno!




Коментари
Постави коментар