MUSAKA OD MOG PATLIDŽANA

 



 

Neoguljen patlidžan iseći na šnite, samo posoliti, onda pouljiti te ispeći u rerni na 200 stepeni po C ili dok sve ne omekavi.

Za to vreme prepržiti nadev:

Na malo ulja dinstati:

isečeni crni luk

par čena belog luka

Začiniti dodavanjem začina po želji:

crni mleveni biber

sitna morksa so

sveže lišće peršuna

Dodati:

juneće mleveno meso






U posudu, neki pekač ili pleh ređati naizmenično prepečeni patlidžan, a onda mesnati nadev i sve tako dok se ne utroši, a idu 3 reda patlidžana, a dva mlevenog mesa.

Onda umutiti:

2 jajeta

1 veću šolju mleka

Preliti musaku.

Ispeći na 200 stepeni po C.

Onda izvaditi iz rerne te posuti rendanim kačkavaljom i vratiti u rernu ponovo na kratko samo da se sir blago rastopi.

Prijatno!

 

 

Коментари