PUNJENA BUNDEVA



 

Uzeti dno bundeve nektar (dakle počela sam već da kupujem omiljene bundeve, ali sam preskupo platila prvu ovogodišnju skoro 130 dinara po kilogramu, a otkrijem danas da ima i po 69 dinara na jendom drugom mestu, pošto na lageru imam još samo svoje 3 hokaido bundeve), očistiti iznutra kašikom od semenki, oprati, i pripremiti za punjenje.

Napuniti sa malo prodinstanom mešavinom pirinča i povrća.

Na malo ulja dinstati:

isečeni ljubičasti luk (tako su potrošene inače naše zadnje zalihe luka, koga više nema, te se sada mora kupiti ono što ima na rafovima, bez da imam kad da se bavim koliko je to sve neorganski, prskano, itd.)





par čena belog luka

zamrznuti grašak

zamrznuti kukuruz šećerac

zamrznuti čeri paradajz

Začiniti dodavanjem začina po želji:

vegeta

aleva slatka paprika

crni mleveni biber

bosiljak đenoveze

U prodinstano povrće dodati opran i delimično obaren duguljasti pirinač.

Napuniti do vrha praznu bundevu,  a onda je zapeći u rerni na 200 stepeni po C ili oko sat vremena, tj. dok sva bundeva ne omekavi, a to se proveri tako što se sa strane, ali i po vrhu bundeva bocne viljuškom.

Prijatno!

 

 

 

Коментари