BAKLAVA SA MALINAMA


Pakovanje kora za pitu iseći na trake po dužini tako da širina bude oko 5 cm.

Za uvijanje jedne baklave uzimati po dve trake, a po dnu svake trake staviti kašiku fila.

Fil se pripremi tako što se pomeša:

500 g malina
50 g griza i
2 kesice vanil šećera

Svaku traku saviti u trougao.

Pre pečenja trouglove premazati uljem i peći na 190 stepeni dok sve ne porumeni.

Skuvati lajter od:

500 g šećera
500 ml vode i
1 limuna isečenog na kolutove

Skuvati i preliti vrućim lajterom tek ispečene vruće baklave - tako kaže recept koji sam ja jednom od nekoga dobila. No, iz svoje prakse dugogodišnje ipak preporučujem sledeće: ispeći baklavu i izvaditi iz rerne da se malo prohladi, pa u međuvremenu skuvati lajter i sve preliti.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

POSNA BORANIJA na vodi