BAKLAVA SA MALINAMA
Pakovanje kora za pitu iseći na trake po dužini tako da širina bude oko 5 cm.
Za uvijanje jedne baklave uzimati po dve trake, a po dnu svake trake staviti kašiku fila.
Fil se pripremi tako što se pomeša:
500 g malina
50 g griza i
2 kesice vanil šećera
Svaku traku saviti u trougao.
Pre pečenja trouglove premazati uljem i peći na 190 stepeni dok sve ne porumeni.
Skuvati lajter od:
500 g šećera
500 ml vode i
1 limuna isečenog na kolutove
Skuvati i preliti vrućim lajterom tek ispečene vruće baklave - tako kaže recept koji sam ja jednom od nekoga dobila. No, iz svoje prakse dugogodišnje ipak preporučujem sledeće: ispeći baklavu i izvaditi iz rerne da se malo prohladi, pa u međuvremenu skuvati lajter i sve preliti.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар