PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE



Svež spanać dobro oprati, očistiti i blanširati (bariti). 

Blanširanje, odnosno barenje vrši se tako što se opran i očišćen spanać stavi i potopi u ključalu vodu i ostavi da vri 1-2 minuta (sasvim malo, tek da lišće omekavi). 

Odmah nakon toga spanać se povadi u rešetkasti sud (đevđir) kako bi se ocedio i ohladio pre pakovanja u zamrzivač.

Pakuje se u kese ili posudice onoliko koliko je potrebno za jedan obrok.

Može se ostaviti ceo, a može se iseckati na sitnije ili krupnije, u parčićima za jela i čorbe.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi