недеља, 26. март 2017.

POSNA SARMA sa krompirom



Narendati ili u seckalici iseckati:

3 glavice crnog luka
3 šargarepe
3 krompira

Na ulju prepržiti luk, pa dodati šargarepu i krompir i malo prodinstati na ulju. Potom u to dodati šaku opranog pirinča.

Na kraju ukus poboljšati dodavanjem začina:

so
začin C
biber
kurkuma
aleva paprika
peršun

Kupus okomiti (razdvojiti liske od glavice), a zatim liske oprati i svaku lisku puniti kašom. Kašu staviti na sredinu liske, previte (preklopiti) sa leve i desne strane i urolati.

Poređati u dublju šerpu, naliti vodom i skuvati oko 5 sati na tihoj vatri.

Prijatno.

P.S. U buradima potkrada se još po koja glavica kiselog kupusa. Ovo bi bio kraj kuvanja sarmi od kiselog kupusa. Tako do Nikoljdana nema više sarmi od kiselog kupusa. Dolaze nam mlade zelene liske, pa će biti pravih prolećnih laganih sarmica uskoro čim prođe post.






Нема коментара:

Постави коментар