среда, 7. децембар 2016.

POSNI SLANCI BEZ ULJA



Zamesiti:

1 kašiku suvog kvasca
polja šolje mlake vode (oko 125 ml)
pola kašike brašna
pola kašike šećera i
1 kašičicu soli sa 
oko 500 g brašna

Testo ostaviti da nadođe, a kada testo nadođe za nekih pola sata opet ga premesiti i ostaviti još jednom da nadođe (pola sata).

Nadošlo testo podeliti na 16 loptica, a potom svaku lopticu razviti u omanji krug, pa taj krug urolati kao palačinku i poređati u pleh. Uključiti rernu i dok se rerna zagreva taman ima vremena da testo još malo u plehu krene.

Pre pečenja premazati mešavinom:

pola kašike brašna i
malo hladne vode

Peći na 190 stepeni par minuta dok sve ne porumeni (10-15), a kada blago porumeni izvaditi iz rerne i preliti slanim prelivom koji se priprema od:

1,5 kašike brašna
1,5 kašike soli i
malo mlake vode toliko da  masa bude malo gušća nego za palačinke

Preliv je previše slan, tako da preporučujem umanjenje soli bar za polovinu (tačnije pomešati 1 kašiku brašna i 1 kašičicu soli i tu nema preterane slanoće)...

Vratiti sve u rernu i dopeći još par minuta (između 5-10 minuta).




Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар