четвртак, 31. децембар 2015.

BESKVASNI HLEB OD HELJDE (ili fitnes hleb)



30 kašika heljdinog brašna
20 kašika integralnog pšeničnog brašna
10 kašika ražanog brašna
1 pecivo ili 1 kesica sode bikarbone
6 kašika maslinovog ulja
pola kašičice kima
1 kašika suncokreta
1 kašika semena lana
1 kašika susama (ja dodajem, a ne mora)
malo ruzmarina
1 kašičica soli
600 ml mlake vode

Sve zamesiti i peći. 

Peći se može odmah ako se zamesi za pecivom, a može se pustiti da testo malo uskisne.

Ukoliko se hleb mesi sa sodom bikarbonom treba ga podmesiti uveče i ostaviti preko noći da fermentiše, pa tek izjutra peći.

Peći na 180 stepeni oko 50-ak minuta.

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар