BURGIJE


700 gr brašna (ja brašno dodajem od oka i bez merenja, tek toliko da se testo dobro zamesi, da može da se razvuče i da se ne lepi); no ovako je bilo zapisano u receptu koji sam dobila
1 čaša ulja (čaša od 2 dl)
1 čaša piva
1 kašičica soli
1 pecivo

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti ga na dva dela. 

Razvući testo debljine prsta. 

Posuti susamom sa jedne strane i makom u zrnu sa druge strane. 

Iseći na tanke štange, uvrnuti kao burgije. 

Peći na 180 stepeni.



Prijatno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi