KITNIKEZ


2 kg neoljušetnih dunja naliti vodom i kuvati oko pola sata dok ne postanu mekane, a zatim ih izblendirati. 

U to dodati 2 kg šećera ako su dunje slađe sećera ide manje oko 1 kg i vratiti na šporet i oko pola sata ukuvavati kao pekmez što čvršća masa da bude. 

U kuvano dodati dosta seckanih oraha ili lešnika.

 Razliti u pokvašene modle. 

Sutradan istresti, iseći i uvaljati u mlevene orahe ili kokos. 



Čuvati na sobnoj temperaturi.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi