четвртак, 31. децембар 2015.

POSNA ŠTRUDLA


Zamesiti:

300 ml mlakog čaja od kamilice
1 pecivo
1 kesicu suvog kvasca i
8 kašika šećera

Ovo pustiti 5 minuta da nadođe, a nakon toga dodati:

150 ml ulja
malo soli
i oko 600 gr brašna



Zamesiti testo i ostaviti oko pola sata da nadođe. Kad nadođe podeliti ga na 3 dela. Od svakog dela razvlačiti po dosta tanku koru i premazati pekmezom od šljiva ili nečim drugim (na primer poparenim mlevenim makom).

Uviti u 3 rolne i poređati u pleh. 



Pustiti da nadođe oko sat vremena u plehu pre pečenja. Premazati uljem i ispeći na 180 stepeni.

Ispečenu štrudlu premazati medom koji se rastopi u toploj vodi. 



Ohlađeno iseći na šnite i posuti prah šećerom. 

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар