недеља, 3. јануар 2016.

BRZI KAKAO KOLAČ



Potrebno je:

Testo:

3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
2 kašike kakao praha
6-7 kašika ulja
1 pecivo
50 gr suvog grožđa

Preliv:

1litar mleka
5 kašika šećera




Glazura:

kašičica margarina
1-2 kašike šećera
2 kašike kakao praha
malo mleka

Priprema:

Testo:

Umutiti belanac sa šećerom, a zatim dodavati ovim redom:

žumanac
brašno
kakao
pecivo
mleko 
ulje

Spojiti i izlitiu pleh. Posuti suvim grožđem i ispeći koru.

Preliv:

U 200 ml mleka rastopiti šećer, ostaviti da odstoji, pa dodati ostatak do 1 litra mleka (videćete mleko može da se umanji ima ga previše).

Glazura:

Pomešati sve sastojke.

Preko ispečenog toplog testa staviti preliv, a kad ga upije i glazuru.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар