BRZI KAKAO KOLAČ
Potrebno je:
Testo:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
2 kašike kakao praha
6-7 kašika ulja
1 pecivo
50 gr suvog grožđa
Preliv:
1litar mleka
5 kašika šećera
Glazura:
kašičica margarina
1-2 kašike šećera
2 kašike kakao praha
malo mleka
Priprema:
Testo:
Umutiti belanac sa šećerom, a zatim dodavati ovim redom:
žumanac
brašno
kakao
pecivo
mleko
ulje
Spojiti i izlitiu pleh. Posuti suvim grožđem i ispeći koru.
Preliv:
U 200 ml mleka rastopiti šećer, ostaviti da odstoji, pa dodati ostatak do 1 litra mleka (videćete mleko može da se umanji ima ga previše).
Glazura:
Pomešati sve sastojke.
Preko ispečenog toplog testa staviti preliv, a kad ga upije i glazuru.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар