субота, 2. јануар 2016.

GRAŠAK

Prepržiti na ulju dve glavice crnog ili crvenog luka. 



Dodati kesu graška i naliti vodom.

Kuvati i dinstati dok se grašak ne ukuva do željene gustine. Ja volim kad je gušće i tako ga spremam i danas za ručak.



(Može se po želji narezati šargarepe ili krompira i skuvati nešto čorbastiji grašak.)

Ovako izdinstan gušći grašak posoliti, pobiberiti.

Ubaciti začine: 

beli luk u prahu, 
biber i 
dosta mirođije.

Može se dodati i brokulija, ja tako činim kad imam ovu namirnicu pri ruci, no danas je nemam.

Serviran grašak može se začiniti još  i prelivom soja sosa...

Uz grašak može se servirati još i divna salata od kiselog kupusa, čija je sezona inače u ovim zimskim mesecima. Tu salatu pouljiti, posuti beberom i alevom paprikom.




Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар