GRAŠAK
Prepržiti na ulju dve glavice crnog ili crvenog luka.
Dodati kesu graška i naliti vodom.
Kuvati i dinstati dok se grašak ne ukuva do željene gustine. Ja volim kad je gušće i tako ga spremam i danas za ručak.
(Može se po želji narezati šargarepe ili krompira i skuvati nešto čorbastiji grašak.)
Ovako izdinstan gušći grašak posoliti, pobiberiti.
Ubaciti začine:
beli luk u prahu,
biber i
dosta mirođije.
Može se dodati i brokulija, ja tako činim kad imam ovu namirnicu pri ruci, no danas je nemam.
Serviran grašak može se začiniti još i prelivom soja sosa...
Serviran grašak može se začiniti još i prelivom soja sosa...
Uz grašak može se servirati još i divna salata od kiselog kupusa, čija je sezona inače u ovim zimskim mesecima. Tu salatu pouljiti, posuti beberom i alevom paprikom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар