недеља, 3. јануар 2016.

IZBUŠEN KOLAČ ili Kolač sa rupama



Kora:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakao praha
4 kašike čokolade u prahu
1 pecivo
1 vanila
150 ml ulja
150 ml mleka

Žuti fil:

2 pudinga od vanile
900 ml mleka
6 kašika šećera
150 gr maslaca (margarina)

Braon fil:

2 pudinga od čokolade
800 ml mleka
6 kašika šećera
100 gr margarina

Umutiti koru i peći na 180 stepeni oko pola sata.
Pečen i još vruć kolač izbušiti drškom od varjače.

Prvo skuvati žuti fil i topao preliti preko kolača. Npuniti svaku izbušenu rupicu.

Pripremiti braon fil i preliti ga preko žutog fila.

Po želji posuti čokoladnim mrvicama.

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар