PEKARSKE KIFLE



Ove kiflice sam pekla od ražanog brašna. Isto se peku i zamesuju od pšeničnog belog brašna.

Zakuvati:

kesicu suvog kvasca
2 kašičice šećera
1 kašičicu soli u
500 ml mlake vode

U to dodati brašna i napraviti da bude retka masa kao za palačinke.

To tako nadolazi 20 minuta.

Onda se u to doda:

2 čaše ulja i
1 pecivo

Zamesi se brašnom.

Prave se odmah kifle, koje u plehu nadolaze sat vremena.

Premažu se uljem.

Pospu se susamom.

Peku se na 180 stepeni.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi