PIRINAČ



Prepržiti glavicu crvenog i glavicu crnog luka na vrelom ulju.

Dodati iseckanu šargarepu, naliti vodom i dobro izdinstati na smanjenoj vatri.

Posoliti i dodat začine po ukusu:

biber
bosiljak

Posebno skuvati pirinač.

Skuvani pirinač oprati i sastaviti sa već prigotovljenim lukom.

Za ručak uz ovako spremljen pirinač može se dodati pakovanje šampinjona koje treba ispeći u rerni, a o čemu sam već pisala.

A kao prilog zelena salata pripremljena sa marinadom od soja sosa...

Prijatno.






Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi