субота, 2. јануар 2016.

POSNA AJVAR TORTA - slano posno predjelo


Zamesiti:

150 ml kisele vode
150 dl piva
12 kašika brašna
1 pecivo
1 kašičica soli
4 kašike ajvara

Ovako ponoviti još jednom, što znači morate ispeći dve ovakve kore. Ako imate onaj veliki pleh od rerne možete duplirati masu i ispeći jednu koru, pa je onda ohlađenu podleiti preko pola. Tako sam ja.

Između dve ispečene kore ide fil.

Za fil umutiti:

2 obarena krompira sa 1 kašikom margarina kao pire. U to dodati:

3 kašike majoneza, a može i više
1 obarenu i iseckanu šargarepu
nekoliko iseckanih kiselih krastavčića
i 100 gr izrendanog biljnog kačkavalja

Ređati:


prva kora
ceo fil
druga kora
premazati majonezom
posuti rendanim sirom (preporučujem dimljeni biljni sir).

Tortu seći na manje i tanje štanglice.

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар