POSNA AJVAR TORTA - slano posno predjelo
Zamesiti:
150 ml kisele vode
150 dl piva
12 kašika brašna
1 pecivo
1 kašičica soli
4 kašike ajvara
Ovako ponoviti još jednom, što znači morate ispeći dve ovakve kore. Ako imate onaj veliki pleh od rerne možete duplirati masu i ispeći jednu koru, pa je onda ohlađenu podleiti preko pola. Tako sam ja.
Između dve ispečene kore ide fil.
Za fil umutiti:
2 obarena krompira sa 1 kašikom margarina kao pire. U to dodati:
3 kašike majoneza, a može i više
1 obarenu i iseckanu šargarepu
nekoliko iseckanih kiselih krastavčića
i 100 gr izrendanog biljnog kačkavalja
Ređati:
prva kora
ceo fil
druga kora
premazati majonezom
posuti rendanim sirom (preporučujem dimljeni biljni sir).
Tortu seći na manje i tanje štanglice.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар