POSNA ĆUFTETA
Umesiti masu od koje će se oblikovati ćufteta. U tu masu ide:
sojine ljuspice koje su prethodno stajale potopljene u vodu. Ocediti ih sada od vode.
U to dalje dodati:
crnog seckanog luka
sveže rendane šargarepe
1 pecivo
peršun
so
biber
malo belog luka u prahu
komad nakvašene i oceđene kriške hleba
malo brašna ili prezle
paradajz sosa
malo aleve paprike
Sve sjediniti i napraviti kuglice, koje treba da ne budu lepljive. Mora se dodati više prezle da bi se to postiglo.
Neko prži ćufteta u vrelom ulju. Ja preporučujem da se odmah naliju i kuvaju.
Kuvati ih u sosu:
Na ulju se proprži malo luka i
aleve paprike.
Doda se:
paradajz sos (ili onaj kuvani iz flaše)
voda
peršun
so
Kuvati oko pola sata sve dok se lepo ne ukrčka.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар