субота, 2. јануар 2016.

POSNA ĆUFTETA



Umesiti masu od koje će se oblikovati ćufteta. U tu masu ide:

sojine ljuspice koje su prethodno stajale potopljene u vodu. Ocediti ih sada od vode.

U to dalje dodati:

crnog seckanog luka
sveže rendane šargarepe
1 pecivo
peršun
so
biber
malo belog luka u prahu
komad nakvašene i oceđene kriške hleba
malo brašna ili prezle 
paradajz sosa
malo aleve paprike

Sve sjediniti i napraviti kuglice, koje treba da ne budu lepljive. Mora se dodati više prezle da bi se to postiglo.

Neko prži ćufteta u vrelom ulju. Ja preporučujem da se odmah naliju i kuvaju.

Kuvati ih u sosu:

Na ulju se proprži malo luka i
aleve paprike.

Doda se:

paradajz sos (ili onaj kuvani iz flaše)
voda
peršun
so

Kuvati oko pola sata sve dok se lepo ne ukrčka.

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар