POSNI KROASANI
Pokiseliti kesicu suvog kvasca, pola kašike šećera i 2 dl mlake vode i pustiti da nadođe oko 5 minuta.
U to dodati:
malo soli,
1 dl ulja i
oko 350 gr brašna i
1 kašiku sirćeta.
Ostaviti podmešeno testo da nadođe oko pola sata.
Kad testo naraste premesiti ga i podeliti na 5 jednakih loptica.
Svaku lopticu rastanjiti u veličini malog tanjira i premazati svaku koru margarinom za mazanje. Margarin bi trebao da bude zamrznut i izvađen iz zamrzivača pa da se narenda, no ja radim kako sam napisala, jer mi je tako jednostavnije i brže.
Tako sve do poslednje kore.
Poslednju koru ne premazivati.
Od ove petoslojne mase rastanjiti jedan veliki krug.
Iseći i urolati kiflice po želji.
Poređane kiflice ostaviti još sat vremena da narastaju u tepsiji, a onda ih peći.
Pre pečenja premazati ih prelivom koji se skuva od 50 ml vode i pola kašike brašna.
Nakon tog premazivanja posuti kiflice susamom.
Pečene se mogu premazati toplim uljem. Ja tako ne radim.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар