петак, 1. јануар 2016.

POSNI KROASANI


Pokiseliti kesicu suvog kvasca, pola kašike šećera i 2 dl mlake vode i pustiti da nadođe oko 5 minuta. 

U to dodati:

malo soli, 
1 dl ulja i 
oko 350 gr brašna i 
1 kašiku sirćeta. 

Ostaviti podmešeno testo da nadođe oko pola sata.





Kad testo naraste premesiti ga i podeliti  na 5 jednakih loptica. 

Svaku lopticu rastanjiti u veličini malog tanjira i premazati svaku koru margarinom za mazanje. Margarin bi trebao da bude zamrznut i izvađen iz zamrzivača pa da se narenda, no ja radim kako sam napisala, jer mi je tako jednostavnije i brže.

 Tako sve do poslednje kore. 

Poslednju koru ne premazivati. 

Od ove petoslojne mase rastanjiti jedan veliki krug. 

Iseći i urolati kiflice po želji. 

Poređane kiflice ostaviti još sat vremena da narastaju u tepsiji, a onda ih peći. 

Pre pečenja premazati ih prelivom koji se skuva od 50 ml vode i pola kašike brašna. 

Nakon tog premazivanja posuti kiflice susamom.

Pečene se mogu premazati toplim uljem. Ja tako ne radim. 

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар