субота, 16. јануар 2016.

POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ



Potrebno je:

4 veća krompira
2 šargarepe
malo ulja
2 glavice crnog luka
malo brašna
so
biber
aleva paprika
peršun

Na ulju propržiti iseckani crni luk. 

Pri kraju prženja dodati malo aleve paprike (pola kafene kašičice) i odmah potom ubacti u sve to pripremljen krompir isečne na kriške i šargarepu isitnjenu (ko voli može je iseći i na kolutove).

Sve to posuti sa malo brašna (oko 1 kašika), posoliti, dodati bibera i malo propržiti uz mešanje.

Naliti toplom vodom da ogrezne krompir, jer se tokom kuvanja voda više ne doliva (tako vode nasuti i više ona će vremenom uvreti).

Tokom kuvanja jelo se mora povremeno promešati.

Na kraju potrebno je dodati peršun.




Drugi način kuvanja paprikaša:

Narezati dve glavice crnog luka, 
jednu veću šargarepu, 
malo pera mladog crnog luka, 
lišće svežeg celera iz zamrzivača, 
biber, 
so, 
ulje, 
aleva paprika,
kuvani paradajz iz flaše, 
isečeni krompir 

Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri.



Prijatno. 

Нема коментара:

Постави коментар