SLADOLED - dve varijante
Umutit u 4 različite vanglice:
U prvoj - 4 belanca i 8 kašika šećera
U drugoj - 2 kisele pavlake i 5 kašika šećera
U trećoj - 4 žumnca i 8 kašika šećera
U četvrtoj - 400 gr krem šlaga i 800 ml vode
Sve sjediniti zajedno u jednu veliku vanglu i obojiti ukusima po želji (neki ekstrat ili par kašika kakao praha, kao što sam ja).
Razasuti u plastične posude i zamrznuti.
Prijatno.
SLADOLED 2
Skuvati 1 litar mleka.
U vrelo mleko dodati 400 gr šećera i promešati da se istopi.
U hladno mleko dodati 1 kesicu limuntusa.
Promešati i ostaviti u nekoj plastičnoj posudi u zamrzivač da se prohladi 24 sata.
Sutradan umutiti 150 gr šlaga i sasatviti sa ovom masom iz zamrzivača.
Po želji dodati neko voće, ekstrate, čokoladu...
Ja ću sutra izblendirati par višanja i dodati u masu.
Ostaviti završen sladoled još 24 sata da se zaledi, a potom služiti.
Prijatno.
Posle 24 sata masa je stegnuta, a uz pomoć drvene varjače sve se polako dodaje u umućen šlag i sjedini, a onda razaspe u posude plastične i zamrzne.
Коментари
Постави коментар