понедељак, 4. јануар 2016.

SLADOLED - dve varijante


Umutit u 4 različite vanglice:

U prvoj - 4 belanca i 8 kašika šećera

U drugoj - 2 kisele pavlake i 5 kašika šećera

U trećoj - 4 žumnca i 8 kašika šećera

U četvrtoj - 400 gr krem šlaga i 800 ml vode

Sve sjediniti zajedno u jednu veliku vanglu i obojiti ukusima po želji (neki ekstrat ili par kašika kakao praha, kao što sam ja).

Razasuti u plastične posude i zamrznuti.

 Prijatno. 






SLADOLED 2


Skuvati 1 litar mleka.

U vrelo mleko dodati 400 gr šećera i promešati da se istopi.

U hladno mleko dodati 1 kesicu limuntusa.

Promešati i ostaviti u nekoj plastičnoj posudi u zamrzivač da se prohladi  24 sata.

Sutradan umutiti 150 gr šlaga i sasatviti sa ovom masom iz zamrzivača.

Po želji dodati neko voće, ekstrate, čokoladu...

Ja ću sutra izblendirati par višanja i dodati u masu.

Ostaviti završen sladoled još 24 sata da se zaledi, a potom služiti.

Prijatno.




Posle 24 sata masa je stegnuta, a uz pomoć drvene varjače sve se polako dodaje u umućen šlag i sjedini, a onda razaspe u posude plastične i zamrzne.



Нема коментара:

Постави коментар