субота, 2. јануар 2016.

TORTA NAPOLITANA



Potrebno je:

Kore: 

8 belanaca
8 kašika šećera
100 gr mlevenih lešnika ili oraha
2 kašike brašna

Fil:

8 žumanaca
8 kašika šećera
4 pudinga od vanile
1,3 l mleka
500 gr margarina
500 gr šećera u prahu
300 gr napolitanki od lešnika
150 gr čokolade
šlag

Količine su velike i ja sam pravila pola mere. No recept prensoim dalje u originalu (celu meru), a vi sve polovite ukoliko želite klasičnu veličinu uobičajene torte.

Kora:

Umutiti belanac sa šećerom i dodati lešnike i brašno, pa ispeći koru.

Fil:

Umutiti žumance sa šećerom. U tu masu dodati 4 pudinga od vanile, pomešati mikserom da se sjedini i skuvati u 1,3 l mleka. Ostaviti da se ohladi (meni ovo tad nije uspelo pa sam morala ponovo skuvati puding bez dodavanja žumanaca). 

Posebno umutiti margarin sa 500 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom. 

Fil podliti na dva dela. U prvi deo dodati rendane napolitanke, a u drugi deo dodati 150 gr istopljene čokolade. 

Filovati:

kora
fila sa napolitankama
fila sa čokoladom

Po vrhu ide umućen šlag.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар