TORTA NAPOLITANA
Potrebno je:
Kore:
8 belanaca
8 kašika šećera
100 gr mlevenih lešnika ili oraha
2 kašike brašna
Fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 pudinga od vanile
1,3 l mleka
500 gr margarina
500 gr šećera u prahu
300 gr napolitanki od lešnika
150 gr čokolade
šlag
Količine su velike i ja sam pravila pola mere. No recept prensoim dalje u originalu (celu meru), a vi sve polovite ukoliko želite klasičnu veličinu uobičajene torte.
Kora:
Umutiti belanac sa šećerom i dodati lešnike i brašno, pa ispeći koru.
Fil:
Umutiti žumance sa šećerom. U tu masu dodati 4 pudinga od vanile, pomešati mikserom da se sjedini i skuvati u 1,3 l mleka. Ostaviti da se ohladi (meni ovo tad nije uspelo pa sam morala ponovo skuvati puding bez dodavanja žumanaca).
Posebno umutiti margarin sa 500 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom.
Fil podliti na dva dela. U prvi deo dodati rendane napolitanke, a u drugi deo dodati 150 gr istopljene čokolade.
Filovati:
kora
fila sa napolitankama
fila sa čokoladom
Po vrhu ide umućen šlag.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар