петак, 26. фебруар 2016.

MINI BAKLAVE sa lešnicima

 

Uzeti jednu koru za pitu i premazati je uljem, a zatim preko nje staviti drugu koru i do polovine je premazati masom od lešnika (a može i do trećine), a zatim urolati u tanku rolnu.

Masa od lešnika pravi se tako što se 300 gr mlevnih lešnika popari sa 1 dl vrućeg mleka. U to se doda 5 kašika šećera, 1 vanila i 150 gr otopljenog margarina.

Ovim filom mazati sve dok se kore ne utroše.

Rolne iseći na komade željene širine (oko 4 cm) i poređati u pleh za pečenje.

Peći oko pola sata na 200 stepeni - to jest dok ne porumeni.

Pečene baklave poređati u neku dublju posudu ili pleh i preliti sirupom.

Sirup se kuva od 600 gr šećera i pola litra vode i 1 vanile. To se kuva 5 munta od momenta vrenja, a zatim se doda 1 limun sečen na kolutove i prokuva se sve još dva minuta.

Preliti vruću baklavu hladnim sirupom, ili hladnu baklavu vrućim sirupom.

Ja sam pečenu baklavu prelila mlakim sirupom.

Prijatno.









Нема коментара:

Постави коментар