MINI BAKLAVE sa lešnicima

 

Uzeti jednu koru za pitu i premazati je uljem, a zatim preko nje staviti drugu koru i do polovine je premazati masom od lešnika (a može i do trećine), a zatim urolati u tanku rolnu.

Masa od lešnika pravi se tako što se 300 gr mlevnih lešnika popari sa 1 dl vrućeg mleka. U to se doda 5 kašika šećera, 1 vanila i 150 gr otopljenog margarina.

Ovim filom mazati sve dok se kore ne utroše.

Rolne iseći na komade željene širine (oko 4 cm) i poređati u pleh za pečenje.

Peći oko pola sata na 200 stepeni - to jest dok ne porumeni.

Pečene baklave poređati u neku dublju posudu ili pleh i preliti sirupom.

Sirup se kuva od 600 gr šećera i pola litra vode i 1 vanile. To se kuva 5 munta od momenta vrenja, a zatim se doda 1 limun sečen na kolutove i prokuva se sve još dva minuta.

Preliti vruću baklavu hladnim sirupom, ili hladnu baklavu vrućim sirupom.

Ja sam pečenu baklavu prelila mlakim sirupom.

Prijatno.









Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi