среда, 3. фебруар 2016.

ROLAT NA METAR


Umutiti žuti rolat i ispeći ga u plehu za komisbrot:

3 jaja
160 gr šećera
75 ml ulja
75 ml hladne vode
160 gr brašna
pola kesice peciva

Umutiti braon rolat i ispeći ga u plehu za komisbrot takođe kao i žuti rolat samo što se ovde dodaje kakao:

3 jaja
160 gr šećera
75 ml ulja
75 ml hladne vode
160 gr brašna
pola kesice peciva
4 kašike kakao praha


U 800 ml mleka skuvati fil od sledećih sastojaka:

6 žumanaca
250 gr šećera
3 vanile
8 kašika brašna

U hladan i skuvan fil dodati 1 margarin.

Pečene i ohlađene rolate iseći na šnite debljine 1,5 do 2 cm, a zatim svaki šnite sastavljati filom naizmenično (jedan žuti, jedan braon) i tako sastavljati po dužini tacne u dva reda (trebala bi tacna od metar, no takva tacna ne bi stala u frižider, pa je praktičnije poređati na jednu klasičnu tacnu u dva reda).

Od preostalih 6 belanaca trebalo bi umutiti šam i staviti po vrhu kolača. Ja sam umesto toga umutila 150 gr šlaga i tako dekorisala kolač.

Kolač sutradan seći ukoso.

Prijatno.  











Нема коментара:

Постави коментар