PIRINAČ SA UMAKOM OD CRVENIH PEČENIH PAPRIKA



Pirinač skuvati u slanoj vodi, oprati i procediti.

Glavicu crnog luka i pola struka praziluka propržiti na ulju. Dodati so i alevu papriku, a zatim i isečene pečene crvene paprike. Pobiberiti i dinstati. Dodati kuvani paradajz iz flaše i još prodinstati dok sve ne bude mekano.

Ovo jelo može se spremiti i sa plavim patlidžanom koji se priprema sve isto (isecka se na kockice, ocedi i opere), samo se izostavlja crvena pečena paprika.

Preliti preko pirnična.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi