GULAŠ OD BELOG PILEĆEG MESA



Propržiti na ulju iseckanu veću glavicu crnog luka i jednu osrednju šargarepu, takođe iseckanu.

U to dodati so, biber i par liščica lovora.

Dinstati oko 5 minuta, a onda u sve to dodati iseckano belo pileće meso na što sitnije kockice.

Naliti sa oko 2,5 dl vode i kuvati oko 20-ak minuta uz povremeno mešanje.

Pred kraj gulaš treba zapržiti, no ja ne volim zapršku pa sam uradila ovako.

Dodala sam alevu papriku u toku dinstanja, a pred sami kraj razmutila malo gustina na vodi i dolila u gulaš i još malo prokuvala i tako se dobije isti efekat zgušnjavanja kao kod zaprške.

Uz ovo jelo može se služiti umućeno pire, obarene makarone  ili skuvani pirinač.



Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi