четвртак, 14. април 2016.

GULAŠ OD BELOG PILEĆEG MESA



Propržiti na ulju iseckanu veću glavicu crnog luka i jednu osrednju šargarepu, takođe iseckanu.

U to dodati so, biber i par liščica lovora.

Dinstati oko 5 minuta, a onda u sve to dodati iseckano belo pileće meso na što sitnije kockice.

Naliti sa oko 2,5 dl vode i kuvati oko 20-ak minuta uz povremeno mešanje.

Pred kraj gulaš treba zapržiti, no ja ne volim zapršku pa sam uradila ovako.

Dodala sam alevu papriku u toku dinstanja, a pred sami kraj razmutila malo gustina na vodi i dolila u gulaš i još malo prokuvala i tako se dobije isti efekat zgušnjavanja kao kod zaprške.

Uz ovo jelo može se služiti umućeno pire, obarene makarone  ili skuvani pirinač.



Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар