понедељак, 30. мај 2016.

KOLAČ ALEKSEJ



U 200 gr umućenog šlaga dodati 500 gr drobljenog keksa (ja sam dodala 250 gr keksa zlatni pek).

U to dalje dodati dve šake iseckanih jagoda, 1 bananu i šaku višanja.

Voće se dodaje po želji i u zavisnosti od sezone.

Što više različitijeg voća ukus poslastice postaje nenadmašan. Tu se preporučuje eksperimentisanje.

Ovu masu izmešati i sjediniti, a zatim je izručiti u neki kalup.

To sve ostaviti u zamrzivač 2 sata da se stegne (ja sam držala sat vremena).

Izvaditi iz zamrzivača.

Po vrhu se može ukrasiti šlagom ili rendanom čokoladom ili ostaviti onako kako i jeste (izbor i ideja su vaši). Ja sam prelila rastopljenom menaž čokoladom.

Kolač se dalje čuva u frižideru.

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар