петак, 24. јун 2016.

KAPRI TORTA



Poređati keks zlatni pek po dnu pleha i preko keksa naneti prvi fil.

Prvi fil:

Kuvati 500 gr malina sa 200 gr šećera u 2 dl vode sve dok se ne raskuva. Razmutiti 2 kesice pudinga od vanile u 2 dl vode i skuvati sa voćem. U ohlađen fil umešati 125 gr margarina.

Drugi fil:

U 750 ml mleka skuvati 5 žumanaca, 250 gr šećera i 7 kašika brašna. Kad se ohladi u fil dodati 1 ceo margarin od 250 gr i preliti sve preko prvog fila.

Glazura:

otopiti 100 gr menaž čokolade sa 5 kašika ulja i preliti prek drugog fila.

Tortu ukrasiti sa 150 gr umućenog šlaga i ostaviti u frižider da se stegne.

Ova torta ima samo jednu manu: toliko je dobra da nestane za tren oka.

Prijatno.








Нема коментара:

Постави коментар