среда, 15. јун 2016.

KOLAČ OD JAGODA


Sastojci:

Kora:

3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna

Fil 1:

300 gr jagoda
200 gr šećera
čaša vode od 250 ml
1 puding od vanile
1 puding od jagode

Fil 2:

3 kisele pavlake
100 gr šećera u prahu
150 gr šlaga

Priprema:

Kora:

Mikserom penasto umutiti jaja i šećer. U tu smesu ručno umešati brašno. Izručiti u pleh i ispeći biskvitno testo na 190 stepeni.

Fil 1:

Čašu vode i 200 gr šećera staviti da provri. Dodati jagode i kuvati 20 minuta (ja sam 15 minuta, a smatram da može i manje - jagode se istope, pa ukoliko ih želite cele manje kuvajte). Puding od jagode i vanile pomešati sa par kašika vode i dodati u tu smesu. Sve zajedno kuvati 2 minuta. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi.

Fil 2:

Pavlaku i šećer u prahu sjediniti ručno. Umutiti šlag mikserom i ručno ga dodati u pavlaku.

Koru premazati prvim, pa zatim i drugim filom.

Kolač ostaviti nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Ukrasiti sa 200 gr seckanih jagoda po želji.

Prijatno.











Нема коментара:

Постави коментар