субота, 18. јун 2016.

PARFE TORTA SA VIŠNJAMA


U mleko staviti malo ruma i natapati svaku piškotu i ređati na dno i po stranama kalupa (ja sam samo po dnu i potrebno je malo više od 100 gr piškota).

Dobro umutiti 5 žumanaca sa 170 gr prah šećera i 2 kašike mleka. Masu skuvati  u lončetu na paru, a dok se kuva dodati 80 gr menaž čokolade i 1 vanil šećer. Ostaviti da se ohladi skuvano.

U hladan fil dodati 200 gr margarina, 300-400 gr višanja i 100 gr iseckanih lešnika. Posebno umutiti 5 belanaca u čvrst sneg i lagano sjediniti sa filom.

Dobijeni nadev sasuti preko piškota. Ko želi može poređati još jedan sloj piškota, no količina piškota iznosiće u ovom slučaju oko 200 gr i malo više ili tri mala pakovanja piškota.

Umućenim šlagom završiti tortu po vrhu.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар