четвртак, 21. јул 2016.

JAFA TORTA za moj 41-i rođendan (ne peče se)



Prva kora:

Umutiti 125 gr margarina sa 6 kašika šećera u prahu i u to dodati 300 gr mlevene plazme i 1 dl soka od narandže, pa tu masu ravnomerno rasporediti po kalupu.

Fil:

Skuvati 2 pudinga od vanile sa pola litra mleka, 1 kašikom brašna i 8 kašika šećera. Kada se fil ohladi, dodati 125 gr margarina, pa sve zajedno dobro izmutiti. Preko kore rasporediti trećinu fila.

Druga kora:

Preko fila poređati piškote prethodno natopljene sokom od narandže. Piškote premazati polovinom preostalog fila.

Treća kora:

Jafa keks natopiti sokom od narandže i ređati po torti, tako da čokoladni deo keksa bude okrenut na dole prema filu.

Na keks staviti ostatak fila i ukrasiti tortu umućenim šlagom.











Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар