PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA
Palačinke od heljde zamesila sam proizvoljno, kao što pravim palačinke uvek (jaja, mleko, voda, ulje, brašno).
Potrebno je:
2 jaja,
malo ulja,
250 ml obične vode (više se dodaje tečnosti ukoliko želite više ispečenih palačinaka)
heljdino brašno
Nisam imala mleko i kiselu vodu - inače bi i to dodala.
I sad čekam da masa malo stane, pa ću da ih pečem. Zamesila sam malo gušće, a od stajanja masa postaje lepljiva. Od ove količine ispadne oko 7 palačinaka.
Prva dva palačinka su mi malo pukla pri okretanju i pečenju, no treći sam malo više prepekla pa nije pucao. Sve u svemu ništa loše neće ispasti iako prvi put pravim heljdine palačinke.
Palačinke nafilovati feta sirom i služiti uz svežu salatu od paradajza.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар