субота, 9. јул 2016.

PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA







Palačinke od heljde zamesila sam proizvoljno, kao što pravim palačinke uvek (jaja, mleko, voda, ulje, brašno).


Potrebno je:

2 jaja, 
malo ulja, 
250 ml obične vode (više se dodaje tečnosti ukoliko želite više ispečenih palačinaka) 
heljdino brašno

Nisam imala mleko i kiselu vodu - inače bi i to dodala. 

I sad čekam da masa malo stane, pa ću da ih pečem. Zamesila sam malo gušće, a od stajanja masa postaje lepljiva. Od ove količine ispadne oko 7 palačinaka.


Prva dva palačinka su mi malo pukla pri okretanju i pečenju, no treći sam malo više prepekla pa nije pucao. Sve u svemu ništa loše neće ispasti iako prvi put pravim heljdine palačinke.


Palačinke nafilovati feta sirom i služiti uz svežu salatu od paradajza.







Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар