BUGARSKI SIR
250 gr feta sira ocediti od tečnosti, pa oštrim nožem iseći na tanke kriške, pazeći da se ne raspadnu.
Staviti 2 kašike meda u činiju, pa usuti malo tople vode i mešati da se sve sjedini. Paziti na količinu vode koju sipate, jer med ne sme da bude ni gust ni previše tečan.
Poređati red sira u tanjir ili plitku činiju i obilno posuti osušenim bosiljkom. Zaliti ravnomerno kašikom meda, pa ponavljati postupak dok se ne utroši sav sir.
Ostaviti da odstoji u frižideru bar 2 sata pre iznošenja na astal. Služiti uz prepečeni hleb, domaći ajvar ili dimljene ljute kobasice.
Za ovaj recept može se koristiti osim ovčijeg i stari kravlji sir. Bitno je samo da bude dovoljno slan da bi sa slatkim medom napravio dobru ravnotežu u ukusima. Možda zvuči neobično ovakva kombinacija slanog i slatkog, ali definitivno je vredi isprobati.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар