понедељак, 1. август 2016.

BUGARSKI SIR



250 gr  feta sira ocediti od tečnosti, pa oštrim nožem iseći na tanke kriške, pazeći da se ne raspadnu.

Staviti 2 kašike meda u činiju, pa usuti malo tople vode i mešati da se sve sjedini. Paziti na količinu vode koju sipate, jer med ne sme da bude ni gust ni previše tečan.

Poređati red sira u tanjir ili plitku činiju i obilno posuti osušenim bosiljkom. Zaliti ravnomerno kašikom meda, pa ponavljati postupak dok se ne utroši sav sir.

Ostaviti da odstoji u frižideru bar 2 sata pre iznošenja na astal. Služiti uz prepečeni hleb, domaći ajvar ili dimljene ljute kobasice.

Za ovaj recept može se koristiti osim ovčijeg i stari kravlji sir. Bitno je samo da bude dovoljno slan da bi sa slatkim medom napravio dobru ravnotežu u ukusima. Možda zvuči neobično ovakva kombinacija slanog i slatkog, ali definitivno je vredi isprobati.



Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар