ŠLJIVE U SLANINI...



Suve šljive  oko 20 komada zaliti rumom i toplom vodom, pa ostaviti da odstoje preko noći kako bi omekšale i nabubrile. Ja ovako nisam, mada ukoliko imate tvrđe šljive ovo je neophodan postupak. Ja sam pre neki dan kupila jako mekane šljive na sajmu šljive u Osečini i odmah su bez potapanja spremne za pripremu ovog neobičnog jela. 

Oko 100 gr kačkavalja iseckati na kockice.

Sada bi trebalo izvaditi koštice iz šljiva pazeći da se ne raspadnu. No, ja sam upravo nabavila kvalitetnu osečinsku šljivu bez koštica. E sada na mesto koštica, u svaku šljivu staviti po kockicu kačkavalja.

Slaninu iseći na tanke šnite oko 200 gr. No, ja nabavim za ovo jelo isečenu slaninu "Zlatiborac", pa svaku šljivu zaviti  i umotati u šnite slanine i pričvrstiti čačkalicom.

Šljive peći na roštilju ili suvom tiganju, dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava.

Služiti dok je toplo, garnirano peršunom i kriškama svežeg paradajza.




Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi